Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Sütik elfogadása
Termékek Menü

ÍGY HASZNÁLJÁK A PARFÜMÖT A FRANCIA NŐK

Az egy dolog, hogy nem lépünk ki nélküle az utcára, de a parfümöt tudni kell viselni is!

Íme az ízléses parfümhasználat 6 alapszabálya:

A parfüm, AZ ILLAT nélkülözhetetlen fegyver egy nő életében.

Nem csupán öltöztet, de kifejezi a személyiségünket, segít elcsábítani vagy újra és újra levenni a lábáról partnerünket. 

Ám parfümhasználatnak van néhány szabálya, amiket érdemes betartanunk:

1.

A parfümöt mindig pulzuspontokra fújjuk!  Ezek a csukló, nyaki verőér, a fül mögötti terület, a halánték, a dekoltázs könyök-illetve térdhajlat területei. Mivel itt az erek nagyon közel vannak a bőrünkhöz és melegen tartják azt, a jobb vérellátás miatt az ide fújt parfüm a  legintenzívebben és a legtartósabban képes kibontakozni és illatozni.

Sokan szívesen fújják a hajukba a parfümöt, mert frissen mosott hajon akár napokig is érezhetik hatását. Ám arra érdemes ügyelni, hogy a parfümök magas alkoholtartalma kiszáríthatja hajunkat, ezért érdemes minimum 20 centiméteres távolságról alkalmazni vagy a hajkefére fújva felvinni. Csak óvatosan a samponokkal, hiszen ezek erős illatanyagai a parfüm aromáját is megváltoztathatják!

2.

Mértékletesség. A túl sok parfümmel ellenkező hatást érhetünk el. Érdemes szem előtt tartanunk, hogy saját magunkon gyorsan megszokjuk az illatot, ami számunkra észrevétlen, az környezetünk számára már visszatetsző lehet.

3.

A parfüm illata hidratált bőrön tartósabb.

Mivel ha száraz bőrre fújjuk, akkor az az összes nedvességet rögtön magába szívja.

Épp ezért a parfümhasználat előtt mindig kenjük be bőrünket semleges illatú testápolóval.

4.

A parfümöt mindig felöltözés előtt fújjuk magunkra, nehogy foltot hagyjon a ruhán. Ha azt szeretnénk, hogy a ruháink illatosak legyenek, fújjunk a parfümből a levegőbe, és lebegtessük meg az illatfelhő alatt a ruhadarabot.

Ugyanez a helyzet az ékszerekkel és bizsukkal, melyek a parfümökkel való érintkezés hatására elszíneződhetnek.

5.

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha parfümvásárlás során összedörzsölöd a csuklódat a kifújt illattal. Ezáltal ugyanis megtöröd a fejjegy illatmolekuláit és egyrészt nem a valódi illatot kapod, másrészt rövidebb lesz a hatása is. Ugyanez a helyzet a teszter csíkok lengetésével is.

6.

Amennyiben hosszú ideig szeretnénk élvezni kedvenc illatainkat, ne tároljuk fürdőszobában vagy egyéb nedves, meleg helyen a parfümjeinket. A hő, a fény és a páratartalom ugyanis mind csökkenti az illat minőségét. 

Tartalomhoz tartozó címkék: felnőtt parfüm