Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Sütik elfogadása
Termékek Menü

GYEREKEK A NAPON

A gyerekek bőre vékonyabb, pigmentációs rendszerük pedig kevésbé fejlett, mint a felnőtteké,
ezért fokozott védelmet és odafigyelést igényel. Tovább...

A gyerekek bőre sokkal sérülékenyebb és kevésbé képes védekezni az UV-sugarak káros hatásai ellen.

Mivel bőrünk nem felejt, a bennünket ért káros sugárzás mennyisége az életünk során összeadódik; a sejtjeinkben roncsolódott DNS később már nem képes regenerálódni. Kutatások bizonyítják, hogy gyerekkorban nap által okozott gyakori leégés megduplázza a későbbi melanoma (bőrrák) kialakulásának esélyét.

3 éves kor alatt a babák, gyerekek bőre még fejletlen, és nem termel elegendő melanint, hogy megvédje őket, ezért nem szabad kitenni őket közvetlen napsütésnek.

Fél év alatti csecsemők esetén lehetőleg kerüljük a fényvédők használatát is, inkább tartsuk őket árnyékban, testüket sűrű szövésű, lenge ruhával, fejüket kalappal takarjuk- ez megvédi őket a napszúrástól is.

LEGYÉL MINDIG NAPRAKÉSZ!

Az utóbbi években már a csapból a napvédelem fontossága folyik, de azért összefoglaltuk nektek a legfontosabb napozással kapcsolatos tudnivalókat:

  • 11 és 15 óra között maradjunk árnyékban,
  • Azokon a napokon, mikor túlzottan magas az UV-sugárzás, ne menjünk ki a napra
  • A napvédelem nem csak a strandon fontos, hanem minden szabadtéri helyen
  • Ügyeljünk rá, hogy bizonyos felületek (homok, víz, beton, hó, jég) visszaveri a napsugarakat és növeli az UV sugárzás erősségét.
  • Figyeljünk arra is, hogy borús időben, szórt fénynél, szeles időben is magas lehet az UV sugárzás szintje.
  • Fürdés, izzadás és törülközés után kenjük be újra a gyerekeket.
  • A ultraibolya-sugárzás veszélyeit táplálkozással is csökkenthetjük:a Béta-karotin, A-C-E vitaminok olyan „belső fényvédők”, melyek erősítik a bőr védekezőképességét és antioxidáns hatásuk segít a bőröregedés megelőzésében (Ha természetes forrásból szeretnéd beszerezni, ilyen a sárgarépa, paradicsom, sütőtök, valamint a sárga gyümölcsök)
  • A fénynek kitett illetve leginkább érzékeny területeket gyakrabban kenjük fényvédő készítményekkel.
  • Gondoljunk arra is,  hogy az üveg sem véd meg bennünket teljesen a napsugárzás káros hatásaitól; és vastagságtól függően átengedi az UV fény egy részét.

MIÉRT JÓ GYERMEKEDNEK A HELAN SOEL BIMI NAPVÉDŐ CSALÁD?

 

A hagyományos naptejek nagyon sok kémiai anyagot tartalmaznak, amely káros lehet a gyermeked számára, érzékeny bőrükön irritációt vagy allergiát válthatnak.

A HELAN SOLE BIMBI napvédő termékek tisztán természetes összetevőkkel, ugyanakkor hatékonyan védik gyermeked érzékeny bőrét az ultraibolya sugárzástól, a leégéstől és kipirosodásától. Az 50 + napvédő faktoros Helan Sole Bimbi naptej spray és a 30 + napvédő faktoros Helan Sole Bimbi naptej nem tartalmaznak petróleumot, ásványi olajokat, parabéneket, lanolint, színezékeket, és nem nanotechnológiával készülnek!

A Helan Sole Bimbi napozás utáni ápoló tej pedig természetes összetevőkkel (aloe vera, körömvirág, kamilla) nyugtatja és hidratálja gyerekek finom bőrét.

Ha most rendelsz egyszerre két Helan Sole Bimbi terméket, egy ajándék Helan homokozószettel is meglepünk!