Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Sütik elfogadása
Termékek Menü

EZÉRT VÁLTOTTAM ÖKO TISZTÍTÓSZEREKRE

Kisgyerekes szülőként én is kezdettől fogva megszállottan üldöztem a baktériumokat, bevetve a legerősebb tisztító-és fertőtlenítőszereket. Csak időnként gondoltam bele, hogy ismerve a takarítószerek vegyi összetételét, ezzel esetleg jóval többet árthatok gyerekeknek, mint a bacilusok. 

Eleinte igyekeztem elhessegetni magamtól a bűntudatot, hiszen mások is ezt használják, a gyerek mégis túléli. Különben is én odafigyelek.

Tudtam, hogy a statisztikák szerint a legtöbb gyermekmérgezést a háztartási tisztítószerek okozzák és, hogy a színes csomagolásuk mágikus erővel vonzza a kis felfedezőket. Épp ezért tettem őket számukra elérhetetlen magasságba. (Bár tudjuk, hogy egy gyerek számára nincs lehetetlen!)

Azt is tudtam, hogy „gyerekbiztos zár” ide vagy oda gyakori baleset forrása a takarítás hevében véletlenül elöl felejtett tisztítószer, a vissza nem csavart kupak, épp ezért igyekeztem úgy időzíteni a takarítást, hogy a kicsik ne legyenek ébren vagy „szabadlábon”.  Amikor mégis elkerülhetetlen volt mellettük dolgozni, hát mániákusan rakosgattam a flakonokat, (fél szemmel lesve a srácokat), miközben úgy éreztem, mintha a szakadék felett egyensúlyoznék. 

De volt más is, ami nem hagyott nyugodni.

Amikor a kicsik elindultak világfelfedező útjukra a házban,- koruknak megfelelően- csúsztak-másztak a padlón, mindent megtapogattak és a szájukba vettek.  És ilyenkor ugye nagyon nem mindegy, hogy azt a felületet előzőleg mivel is töröltem át.

Amikor középsőt (aki akkoriban az aktuális legkisebb volt) azon kaptam rajta, hogy az alvókája helyett a fürdőszobai törölgetőronggyal vackolta be magát a kanapéra, úgy éreztem lépnem kell. Ideje száműzni a háztartásból minden mérgező, vegyi anyagot.

Ebben ösztönzött a nagyobbik gyerek ekcémája is, melynek sehogy sem találtuk a kiváltó okát. Azt azonban tudtam, hogy viszonylag ártalmatlan vegyi termékek (mosó,- mosogató- és tisztítószerekben) is jelenthetnek veszélyt érzékeny, allergiára hajlamos személyek számára.

Bújtam a netet alternatív, természetes megoldásokért kutatva, amivel kiválthatnám a kemikáliákat. Kipróbáltam a  szódabikarbónát, citromlevet, ecetet (nem bírtam a szagát), sót, de engem valahogy nem győztek meg. Bár ezek az anyagok biztonságosnak tűntek, hiányoztak a fénylő felületek, a valódi, illatos, tiszta otthon érzése.

Azóta viszont megismertem az olasz WINNIS öko háztartási tisztítószereireit.

Ezek a termékek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, egyszerre környezetbarátok és bababarátok. Na és persze anyabarátok is, hisz nyugodtan takaríthatok velük, tudom, hogy a családom maximális biztonságban van mellettük.

A Winnis általános tisztítószerei, ablak- és fürdőszobatisztítói, padlóápolói, zsír-és vízkőoldói kivétel nélkül biológiailag 100%-ig lebomló, növényi alapanyagokból készülnek, így nem veszélyesek egészségünkre, nem tartalmaznak allergizáló anyagokat és nem károsítják környezetünket se. 

Azzal együtt, hogy természetesek, tökéletesen hatékonyan bánnak el a szennyeződésekkel. Használatuk után ragyog a ház (amíg a gyerekek, haza nem érnek), és üde, friss, tisztaság illat tölt be mindent.