Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Sütik elfogadása
Termékek Menü

ELŐ A CSALÁDI SZENNYESSEL!

 

Ha szombat, akkor „nagymosás”. Tudjuk, hogy néz ki ez a többgyerekes (pláne kisgyerekes) anyukáknál. Első felvonás: ruhák szétválogatása, osztályzása. Nagyjából minden ötödik mehet a gépbe. A többi némi előkezelést igényel..

Egy 5 tagú családban ilyenkor előkerül átlagosan 25-30 pár szokni. Ennek jó része meglehetősen piszkos talppal. Kezdjük ott, hogy a gyerekeim a világ minden kincséért se vennének fel papucsot. A nagy ráadásul teniszezik. (Nem tudom próbáltatok-e már salakot eltávolítani a fehér frottírzokniból?) A kicsi meg épp felfedezi a világot. És a világ, úgy tűnik nem túl steril hely.

Jönnek a pólók. A középső művészlélek, fest, ragaszt, agyagozik. Ennek megfelelően kell elképzelni a pólóit. A kicsi világfelfedező útjai leggyakrabban a füvön át vezetnek. A homokba.

Eleinte én is áztatással kísérleteztem, mint sokan, de megmondom őszintén nem sok eredménnyel. Lehet, hogy az én gyerekeimben van a hiba, vagy én csináltam valamit rosszul, de a zoknik ázhattak volna újévtől karácsonyig is, akkor se jön ki belőlük a salak, fű, gyümölcs-vagy kakaófolt.

Ezután radikálisabb eszközökhöz folyamodtam: jött a mosószappan és a sikálás. Aki még nem próbált salakos zoknit fehérre sikálni, az nem élt igazán. A mosószappan jó barátom és állandó társam lett. Mióta mindig van a háznál egy ügyeletes kiskorú, sűrűn előkerül. Annyira kéznél volt, hogy egyszer a férjem tévedésből azzal szappanozta be magát a zuhany alatt, ami nem tett jót az érzékeny bőrének. Itt jött el a pillanat, hogy ismét váltsunk.

A Winni's szappan óta nincs ilyen problémánk. Mivel színtiszta növényi Marseille szappanról beszélünk, mindegy, hogy kézmosásra vagy előmosásra használjuk. Az érzékeny bőrű férjem kezéhez kíméletes, de a foltoknak nem kegyelmez. Nincs benne semmi állati vagy szintetikus összetevő, se színezőanyag, se tartósítószer. Az illata az esszenciális citronella fű olajnak és pálmaolajnak köszönhetően nagyon kellemes.

Végre mehetnek a ruhák a mosógépbe.

Ehhez a művelethez is találtam környezetkímélő mosó- és öblítőszereket a Winni's Natureltől. A ruhák tisztán és nagyon kellemes, természetesen üde illattal (levendula vagy verbéna) kerülnek ki a gépből.  Persze ezek a mosószerek is hipoallergének, teljesen lebomló növényi alapanyagokból és csíramentes vízből készülnek (Fontos, hogy emiatt ne higítsuk őket!), így hosszabb ideig is eltarthatóak. Bár nekem ez utóbbi - 3 gyerek mellett- valahogy sose sikerül.

De ez legyen a legnagyobb baj. :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Winnis öko mosószer