Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Sütik elfogadása
Termékek Menü

A SZOPTATÁS ÁRNYOLDALAI

A szoptatásról a köztudatban valami földöntúlian idealizált kép él: a gyermekét tápláló derüs, boldog anyáról és a mellén önfeledten csüngő gyermekéről, kettőjük egymásba olvadó tekintetéről…. és szinte semmi a tejpangásról, az elzáródott tejcsatornák okozta kínkeserves mellgyulladásról vagy a kisebesedett, vérző mellbimbókról....Tovább olvasom!

A szoptatás sokkal több, mint kisbabád táplálása, ez a szoros, meghitt testközelség egy életre szóló kötődést alapoz meg. Segít a babádnak megnyugodni, elaludni, csillapítja a fájdalmát.

Szoptatni az anyák számára is különleges, meghitt, semmihez sem fogható élmény.

De most tekintsünk egy kicsit a rózsaszín függöny mögé!

A szoptatás az anyák számára sokszor igenis fájdalommal jár. Különösen az első napokban, hetekben. A babának ugyanis meg kell tanulnia úgy ráharapnia a mellbimbóra, hogy szájával megfelelő vákuumot tudjon képezni a bimbóudvar körül.

Ez a ráharapás, szívás gyakran csak hosszas gyakorlással, kitartó ismétléssel lesz hatékony, amíg a baba ráérez a megfelelő technikára .

És persze az anyának is meg kell szoknia, hogy kisbabája nyelve finom kis smirgliként súrolja a mellbimbóját, vagy épp kemény kis ínyével harapdálja, míg ő összeszorított foggal nyeli vissza a könnyeit.

TANÁCSOK KISEBESEDETT MELLBIMBÓKRA

- Először is ne hagyd abba a szoptatást, a sebek el fognak múlni!

-Hordj laza, kényelmes, jól szellőző pamut melltartót. Kerüld a műanyag borítású melltartóbetéteket, mert ezek nedvesen tartják a mellet, így elhúzódik a gyógyulás.

-Ha teheted, időnként tedd szabaddá melledet.

-Sokat segíthet, ha egymás utáni szoptatásnál változtatod a baba helyzetét, például tedd hónalj alatti tartásba.

-Javíthat a helyzeten a gyakori etetés is. Így a mell nem tud túltelítődni, és a baba is könnyebben tud belőle enni.

-Segíti a sebes mellbimbó gyógyulását, ha a szoptatás befejeztével némi anyatejet hagysz rajta.

-Ne mosd le szappannal, tusfürdővel a mellbimbókat, ezek ugyanis kiszárítják a bőrt.

-Használj olyan ápoló, védő krémet, melyeket a szoptatás előtt nem kell lemosni, mert az ezzel járó dörzsölés további irritációt jelent.

HOGYAN ELŐZD MEG A KISEBESEDÉST?

A Helan Linea Mamma Mellbimbó védő bio krém gyengéden, kizárólag természetes összetevőkkel ápolja a mellbimbókat és megakadályozza annak kirepedezését szoptatás alatt.

Bőrtápláló, bőrmegerősítő hatású, megakadályozza a mellbimbók és bimbóudvar kiszáradását, megelőzi a fájdalmas elváltozások kialakulását a szoptatás ideje alatt.

Nyugtató, regeneráló összetevői a már sebes, berepedezett mellbimbók fájdalmának kezelésére is gyors és hatékony segítséget nyújtanak.