Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Sütik elfogadása
Termékek Menü

A NAPOLAJ ÚJRA TRENDI!

Már anyáink is tudták: igazán szépen barnulni napolajjal lehet: gyönyörű bronzszínben csillogó, bársonyosan puha bőr. Persze a hátrányait is ismerjük, hogy „ragad” és zsíros érzetet hagy a bőrünkön- épp ezért idegenkedtünk tőle. Pedig - higgyétek el- nem kell! Tovább olvasom!

 

Persze az utóbbi években a magas UV-sugárzás miatt belénk verték, hogy csak a naptej adhat elegendő biztonságot- abból is minimum a 30 faktoros, enélkül ki se merészkedjünk az utcára alkonyat előtt.

Ezért a legtöbben úgy hisszük, hogy minél magasabb faktorszámú terméket használunk, annál tovább maradhatunk biztonságosan a napon.

Ám ezt a tényt a kutatások sajnos nem igazolták; sőt, bebizonyosodott, hogy egy tizenötös és egy negyven faktoros naptej védelme között elenyésző a különbség.

Ráadásul a naptejek azáltal, hogy kiszűrik az UV-B sugarak 98%-át, megakadályozzák a D-vitamin szintézist is, melyre viszont elengedhetetlenül szükségünk lenne.

A drogériákban kapható naptejek fizikai vagy  kémiai fényvédő anyagokat tartalmaznak.

A fizikai fényvédők azok, amik nem szívódnak be a bőrbe, hanem annak felületén megtapadva visszaverik a káros sugarakat. A kémiai fényvédők ezzel szemben beszívódnak a bőrbe és elnyelik az UV sugarakat.  Hátránya sajnos mindkettőnek van: a bőrön keresztül felszívódva, illetve a véráramba kerülve káros hatásúak lehetnek az egészségünkre.

A fizikai fényvédők cink-oxidot, titán-dioxidot tartalmaznak, melyek fehér bevonatot képeznek a bőrön, és visszaverik az UV-A- és UV-B-sugarakat. Azonban a nanoméretű titán-dioxid részecskék képesek áthatolni a bőrön és bizonyítottan károsítják a sejteket.

Sajnos nem megnyugtató a kémiai fényvédők hatása sem, melyek könnyen beszívódnak a bőrbe, ezért allergizálhatnak. vegyi összetevőik (retinyl palmitate, octinoxate, oxybenzone) pedig összefüggésbe hozhatóak a hormonrendszer felborulásával, rákos megbetegedésekkel, napallergiával és a bőr egyéb megbetegedéseivel. 

Látható, hogy a hangsúly nem azon van, hogy naptejet vagy napolajt választunk, sokkal inkább azon, hogy lehetőleg természetes alapanyagokból készült terméket használjunk, mely rövid távon a napsugaraktól, hosszú távon pedig komolyabb egészségkárosodásoktól védhet meg minket.

A HELAN VOGLIADISOLE hidratáló napolajat (10-es vagy 20-as napvédő faktorral) testre és hajra egyaránt használhatod.

Kizárólag természetes összetevői (Dióhéj, Görögdinnye, Karanja és málna olaj, C- és E-Vitamin) nem allergizálnak, ugyanakkor a már naphoz szokott bőrnek teljes védelmet nyújtanak az UVA és UVB sugarak ellen.

Emellett:

 • hidratálja és bársonyossá varázsolja a bőrt
 • megóvja a Nap által okozott károsodásoktól
 • fotostabil
 • UVA és UVB sugárzás ellen is védelmet nyújt
 • gyorsan és könnyen beszívódik a bőrbe
 • nem hagy foltot a bőrön és a ruhán
 • friss, könnyed érzetet biztosít
 • bőrbarát ph-val rendelkezik
 • petróleum, ásványi olaj, szilikon és lanolin mentes
 • parabén és színezék mentes
 • nem nanotechnológiával készült